En investeringsstrategi er alfa og omega når du skal investere. Mange følger ikke en investeringsstrategi på trods af at den i mange tilfælde vil øge dit afkast, mindske dit stress niveau og sandsynligvis mindske dit tidsforbrug på at investere, når strategien først er implementeret.

Jeg har besluttet mig for at dele live investeringsstrategier som jeg selv benytter mig af, samt andre investeringsstrategier jeg ikke praktisere. Investeringsstrategierne er, som alt andet her på siden, kun til inspiration og er ikke rådgivning.

Live investeringsstrategier

Lige pt. har jeg følgende live investeringsstrategier kørende, som du kan følge med i her på siden. Investeringsstrategierne spænder over kortsigtet, mellemlang samt langsigtet strategier.

Mellemlang sigt: Momentum Investing

Momentum investeringsstrategien, PAS, stræber efter at time markedet, udelukkende ved hjælp af tekniske signaler. Signalerne dannes på baggrund af seneste kurs og SMA (Simple Moving Average), som mange nok kender. Investeringsstrategien kan justeres efter temperament, og hvis største force er, at kunne undgå større aktiemarkeds nedture.

Læs mere om PAS

Langsigtet: Dollar Cost Averaging

Dollar Cost Averaging, Vokseværk, er en investeringsstrategi, som har vundet genklang hos mange over de seneste år. Investeringsstrategien går ud på at investere det samme beløb hver måned resten af dit liv, også kaldet en buy-hold investeringsstrategi. Du vil altså investere på både de bedste og dårligste tidspunkter, men din gennemsnits købspris vil blive spredt udover hele perioden. Den største styrke med denne strategi er, at du ikke skal købe over hvornår du skal købe (og sælge), samt at du løbende vil investere og derved ikke brænde inde med penge der står til 0% i rente på bankbogen.

Læs mere om Vokseværk

Langsigtet: Passiv Investeringsstrategi

Den langsigtede strategi Passiv Investeringsstrategi, henvender sig til folk, som har en pose penge de kunne tænke sig at placere i markedet og så efterfølgende mere eller mindre glemme alt om at de har investeret. Strategien er en omkostningslet og mindre tidskrævende investeringsstrategi, hvor investoren prøver at opnå det historiske markedsafkast (beta) på omkring 7%.

Læs mere om Passiv Investeringsstrategi