Marts måned blev den bedste måned indtil videre med et samlet afkast på 8.37% på tværs af de 3 investeringsstrategier. Det var primært Momentum Investing, der havde en rigtig positiv måned med et afkast på over 10%.

Afkast og allokering

Det samlede afkast på tværs af mine 3 investeringsstrategier Momentum Investing – PAS, Dollar Cost Averaging – Vokseværk og Passiv Investeringsstrategi for marts måned var på 8.37%. Afkastet på tværs af de 3 investeringsstrategier varierer mellem 3.54% og 10.12%.

Du kan se afkastprofilen for hver enkel strategi på forsiden af JPLInvest eller længere nede i artiklen.

Vægtningen af de 3 forskellige investeringsstrategier varierer fra 15% til 69% vægtning. Min største allokering er til Momentum Investment (PAS), hvor omkring 69% af min samlede investeringskapital er investeret. De to langsigtede investeringsstrategier, Dollar Cost Average (Vokseværk) og Passiv Investeringsstrategi, har en vægtning på hhv. 15% og 16% vægtning.

Investeringsstrategi Momentum Investing (PAS) Dollar Cost Average (Vokseværk) Passiv Investeringsstrategi
Afkast 10.12% 5.31% 3.54%
Portefølje vægtning 69% 15% 16%

Momentum Investing (PAS)

Afkastet i marts blev på 10.12%, hvor alle markeder havde pæne stigninger. I februar måned solgte jeg min position i C25, men den 01.03.2021 købte jeg denne position tilbage, hvilket indtil nu har været rigtigt positivt. Grundet den lavere volatilitet det seneste år købte jeg en større position C25 tilbage end jeg oprindeligt solgte, dette skyldes at mine positioner er baseret på de sidste 12 måneders volatilitet. Når volatiliteten falder, falder risikoen i markedet også og jeg tager derfor større positioner.

Dollar Cost Averaging (Vokseværk)

Min Dollar Cost Averaging strategi havde en rigtig god måned med støt stigende afkast, hvilket man jo aldrig kan klage. Afkastet for marts endte på 5.31%.

Passiv Investeringsstrategi

Den passive investeringsstrategi har i marts måned givet et afkast på 3.54%, og dermed den af mine 3 aktive investeringsstrategier, som har givet det mindste afkast for marts. Det skyldes primært at Emerging Markets i marts underperformede.